Allt faller på plats den här månaden också..! :D

 Pengar är något som gör människor otroligt egoistiska och deprimerade, allt i vårat samhälle handlar om pengar. Du kan i princip inte göra någonting om du inte har pengar. 
Jag hatar att allt ska handla om vad man har och inte har på kontot, varför inte vara nöjd med allt man redan har runtomkring sig?..
Jag anser mig själv vara en lyckligt lottad person, som får stöd av familj och vänner om det krisar, men att be om pengar ifrån någon annan kan ju vara det absolut värsta som finns.. Ångesten som kommer, över att man inte klarar av sin livssituation själv knäcker mig ibland..
Jag vill kunna klara mig på egen hand, och försöker så mycket jag kan klara mig utan pengar om det går.
Men som sagt så är det inte helt lätt.
Hade vi haft ett annat system, utan pengar - så tror jag våran värld hade sett mycket annorlunda ut.
Kanske ett system där vi tjänar på att få bra karma, ju mer du gör för andra människor i våran värld desto rikare är du. Bara en tanke..
Jag hade förväntat mig en lönespec med endast ett par tusen, eftersom jag nu börjat plugga och inte kunnat jobba så mycket, men till min stora förvåning var det mer än jag förväntat mig. :D
Kanske  har karman i mitt liv gett mig några extra tusen? ;)) 
Det tror jag stenhårt på, och jag uppskattar ju pengarna mer eftersom jag hade så låga förväntingar!
Lyckan av att allt ordnar sig tillslut är stor och jag är på ett strålande humör!:))
 
 
Nu ska jag åka till min föreläsning som idag handlar om skolpolitik, och ikväll får jag träffa alla mina fina cheertjejer igen efter lovet! Vi tränar för guld!!:))
 Bless / Matilda


Everything you love in life, spins like a wounden wheel.

 
När man vaknar med gråten i halsen, stirrar tomt utanför fönstret och undrar om man tagit folk för givet?
Ena dagen är full av skratt och kärlek,  medans morgondagen dränks av magont och tårar..
En person som står dig nära , har alltid varit den starka - ligger nu för dina fötter och behöver dig.
Man säger ju att saker ofta har en mening, men vad är meningen med det här? ...
Jag tror på dig, jag vet att du är stark och klarar dig igenom det här.. ingen tvekan om saken!
Meningen är att du ska bli ännu starkare av detta, du kommer bli oövervinnlig! 
Att försöka tänka sig in i situationen är omöjligt, kan endast skriva mitt hjärtas mening..
Men du finns i mina tankar, positiva tankar, tankar om sommaren som kommer när vi ska grilla ihop, bada tillsammans och dricka massor massor med vin! :) Tänk framåt, tänk på sommaren! :)
 
 
 
 
Idag har jag gjort min sista inlämning uppgift i första kursen, inlämnad och klar! Blev väldigt nöjd med slutresultatet, tyckte jag fick med mycket viktigt och även mina egna åsikter kring ämnet! :)
Kan inte riktigt koncentrera mig idag känner jag, har så mycket annat i huvudet.
Vill börja läsa böckerna till nästa kurs, men har ingen motivation.
Tror dock att tjejveckan är på väg, och några dagar innan förvandlas jag till en storgråtande zombie som inte blir på bättre humör utan choklad.. haha.
längtar tills jag vet att allt är bra..
Tills du slipper allt elände och bara kan vara dig själv igen..
 


Ja, det var det jag kände för att skriva idag. Ta hand om varandra, riktigt ordentligt när vädret sympatiserar med känslorna vi har inombords. Ta vara på det du har i ditt liv.
Är du på gott humör, sprid den känslan vidare! Ett oväntat leende från en främling kan göra stor skillnad.
 
BLESS! / Matilda

Söndag idag

 
Idag är det söndag, har varit en riktig mysdag, gick upp vid 11 och då stod mannen min i köket och bakade citronpaj, hur kan man inte älska honom? :)
Vi har varit hos min fina svärfamilj och käkat goo middag och sebbes citronpaj med vaniljglass till efterätt!
Svågern med sin käraste var också med min sitt lilla underverk Thea 
 
 
Finaste ongen! :)) Barn gör mig lycklig, hur de luktar, hur de låter, hur de rör sig.
Undrar vad de drömmer om?
 
 
 
 
Jag vill bli lärare för barnens skull, de är det viktigaste vi har och barnen ska ha bra människor omkring sig i skolan! Inte folk som trycker ner dem kreativt, eller dömer ut dem för vilka de är!
Uppmuntra dem istället att vara sig själva.
 
 
All min kärlek / Matilda
 

Och idag är det Fredag..!! :D

 
 
Hejsan alla fantastiska!
Kikade lite på statistiken idag, och på alla hjärtans dag hade jag 100 besökare!:))
Personligt rekord där minsann! Kärlek till er som läser! 
Hade en underbar alla hjärtans igår, vi skulle ha gått på bio men det slutade med att vi käkade tapas och drack vin hela kvällen istället, struntade i bion då vi tyckte att då kunde vi inte få så mycket tid tilsammans som vi ville.
Mys bara vi två med massvis av tända ljus och choklad i sängen, kunde inte önska mig en bättre kväll.
Min morgon idag startade med ett tväääärjobbigt indoor-walkingpass, jag tänkte väl att det bara är promenad träning, sån tantig träning men ack vad jag hade fel!
Väldigt likt spinning, men utan cykeln på en trampmaskin istället.
Officiellt  grisrosa när ja kom ut!  Hahah, men jag genomförde det och det är jag stolt över eftersom det var typ 6 månader sedan jag tränade kondition! Yäy!
Ska snart bege mig till mina hemtrakter (Lindome) för att fira min Mamma som fyllde år i onsdags! 
Räkor och vitt vin! :)
Har inte fått gjort så mycket skola idag, men tänkte åka ner till stadsbiblioteket på söndag och sitta med min examinationsinlämning. Fick respons på den i torsdags, skulle göra lite ändringar i referaten, och förtydliga ett par ord - inte för jobbigt iaf!:)
 
Vill avsluta det här inlägget med ett citat som ligger mig varmt om hjärtat..
 
 
"Allt vi är, är resultatet av vad vi har tänkt. Sinnet är vårt allt. Vi blir vad vi tänker"
 
-Buddha
 
Önskar er alla en jättemysig helg!
Kärlek / Matilda

Mobbning gör mig illamående..

 
Har varit ledig hela dagen idag med, skönt har fått tvättat och städat en del :)
Har suttit och väntat på en dokumentär som sändes i repris från igår, dox - Bully. 
Nu i efterhand finner jag inga ord för hur jag känner..
Mobbning har alltid varit en känslig ämne i skolorna och hur de bekämpar det, dock jag tror att Sverige är bättre på att hantera dessa problem om man jämför med USA.
I dokumentären får man träffa ett par av barnen som blir mobbade, och deras föräldrar, den berskiver hur en vanlig skoldag kan vara för ett mobbat barn.
Grät mig typ igenom hela...
Jag vet av egen erfarenhet att barn kan var otroligt elaka och säga de mest ohyggliga sakerna, men när man sitter här som "vuxen" så får jag på något sätt en annan synvinkel på det hela.
Allt handlar egentligen om vem som är stark som individ, och vem som inte är det. Tror att roten till mobbing är att trycka ner de som inte kan säga ifrån för sig själva..
Att vissa barn inte orkar med alla trakasserier , och slutligen bestämmer sig för att ta sitt eget liv är så otroligt upprörande att jag inte vet var jag ska ta vägen.
Tycker att det här ämnet är så fruktansvärt viktigt, och något måste hända så att vi lärare kan bli bättre på att bemöta  problemet och hantera det på rätt sätt.
Om man redan i grundskolan kan bygga upp en persons självförtroende och självbild av att de är lika mycket värda som alla andra, och att lära barnen att säga ifrån. 
För om barnen vågar säga ifrån, vare sig det är rätt eller fel så är de starka i sig. 
Att lära sig respektera och värdera andra människor i tidig ålder tror jag kan vara jättenyttigt, att sätta upp små rollspel för barnen där de får spela rätt och fel, och på så vis öva sig fram till självförtroendet och styrkan i att stå på sig!
Bara en tanke..
 
Familjerna i dokumentären försökte förgäves att prata med rektor, lärare och andra föräldrar - men skolan satt med stenansikten och lovade att allting skulle bli bra.. Just detta gjorde mig så otroligt förbannad, om ett barn på din skola tar livet av sig pga mobbning, är de då inte dags att sätta sig ner och faktiskt göra något åt problemet?
Kan inte förstå vad som försigår i huvudet på rektorn för den skolan, allt hon hade i tankarna var sig själv.
En sådan person ska inte få lov att jobba med barn!!!! usschh... spyr på usa!
 
Jag var bara tvungen att skriva något om det här ämnet, jag vill själv fördjupa mig i detta, lära mig hur jag ska hantera det, få en mer grundlig förstelse för varför det sker osv..  Bekämpa Mobbning !
 
 
 
 
“Bullying builds character like nuclear waste creates superheroes. It's a rare occurrence and often does much more damage than endowment.”
― Zack W. Van 
 
BLeSS / Matilda

underbara lediga dag..

Goddag eller godmiddag!
 
Har varit ledig idag, vart i skolan och köpt kurslitterat och börjat opponerat på min kurskamrats text, snart ska jag vidare till träning och dansa av mig lite stress med Zumba! :))
I skolan ska vi fokusera på att ge och ta kritik, och vi får fördjupa oss i varandras texter och analyser. Som person tycker jag det är både svårt att ta, men ännu svårare att ge kritik.. Blir allt för ofta den personen som helst vill uppmuntra individen och ge dem beröm för det dom gör. Har hittat ett och annat stavfel i min opponering men när det kommer till de större delarna, såsom analysen och min kurskamrat reflektering blir jag mer nervös..
Men jag har iallafall börjat, imorgon ska jag srkiva klart hela responsen och lämna in det till kursledaren.
Ska snart vandra iväg till mitt Zumba-pass och förhoppningsvis få lite endorfiner i kroppen som kan sätta igång tankeverksamheten! :)) Jag älskar känslan av att dansa,få röra på sig i takt till en musik och på något sätt utrycka en känsla! L Y C K A !
Yes så nu måste jag gå om jag inte ska bli försenad! ;)
 
BLeSS! 

Tillbaka igen..

Jag sitter och läser igenom alla mina gamla inlägg som jag gjort i den här bloggen.. Gör mig både deprimerad, men också otroligt stark! Tänkte jag kanske skulle ta och radera alla, men på något sätt finns de där för att påminna mig om hur bra jag faktiskt har det idag, i nuet.
Jag har ett hem, en man, en skola att gå till och många fantastiska människor omkring mig.
Och det får mig att må bra! :D
Har börjat läsa på universitet, läser till grundskolelärare vilket får mig att  känna mig viktig igen. L Y C K A
Idag har jag suttit med en inlämning som verkligen har fått mig att börja fundera..
Vad är det vi lär ut till våra barn i skolorna?
Vad är egentligen det viktigaste de ska veta innan de ger sig ut i "vuxenlivet"?
Vem är det som sitter och bestämmer vad varje individ ska kunna och lära sig? Varför ska vi alla vara på bra exakt samma saker?
 
Utbildningen inspirerar mig som tusan, och jag känner att jag absolut valt rätt yrke, kan inte vänta tills jag får komma ut på praktik! Det finns saker jag vill förändra, det finns saker som jag också kan förändra men att hjärtat måste finnas på rätt ställe..
 
Bless
 

RSS 2.0